вторник, 5 юни 2012 г.

Шоколадови сладки с фъстъчено масло


Тези сладки видях от блога на една дама, която прави и публикува много изискани , красиви и вкусни неща, блога http://www.kulinarno-joana.com. , реших и аз да опитам да ги направя, станаха наистина сполучливи и бързо бързо свършиха.

Ето и рецептата:

За тестото:

200 г. брашно
50 г. какао на прах
1/2 ч.л. сода за хляб
125 г. меко масло
100 г. бяла захар
100 г. кафява захар
50 г. фъстъчено масло ( ако си намерито от фъстъченото масло с парченца фъстъци стават още по-вкусни)
1 яйце
2 с.л. прясно мляко
1 ч.л. ванилова есенция

За пълнежа:

80 г. пудра захар
120 г. фъстъчено масло

За отгоре:

бяла кристална захар, няколко лъжици


Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. В купа пресейте заедно брашното, содата и какаото. Отделно в друга купа смесете мекото масло, двата вида захар, фъстъченото масло и разбийте хубаво да стане хомогенна сместа. Добавете яйцето, млякото и ванилията докато стане еднородна смес. По малко прибавяйте брашнената смес да стане меко тесто. Тестото разделете на 32 части, които се оформят на топчета и после се притискат да стане като диск всяко топче, в средата на всеки диск се слага по малко от сместа за пълнежа, която пък се приготвя като се смесят пудрата захар с фъстъченото масло. ( аз разделих шоколадовото тесто на 32 топчета и фъстъчения пълнеж пак на 32 топчета, после на всеки сплесквах всяко кафяво топче и в средата слагах от фъстъчената смес). Като сложите фъстъченото топче в шоколадоия диск просто загръщате диска и правите пак на топче да стане топче в топче и после в тавата притискате всяко топче с дъното на чаша, която потапяте в кристална бяла захар. Печете на 190 градуса около 8 мин. Не ги препичайте, защото ще станат твърди.
Да ви е сладко!

Няма коментари: