четвъртък, 12 ноември 2015 г.

                                   Шоколадово-бадемови бонбони









Съставки:

60 гр. кокосови стърготини 
50 гр. сурово какаово масло
3 с. л. агаве или мед ( може и по ваш вкус, опитвайте, импровизирайте),
ванилия бурбон, 1/2 ч. л. ( или вода от портокалови цветчета ако ви се намира, може и розова вода, 1 с. л., 
и тук може да импровизирате по ваш вкус)
50 гр. бадеми (сурови, накиснати ако желаете)
1/2 портокалова кора
 1 с. л. кокосово масло (студено пресовано)
Приготвяне:
Бадемите се смилат в чопъра, прибавят се кокосовите стърготини, водата от порокалови цветчета или ванилията..., портокаловата кора, кокосовото масло и 1 с. л. от какаовото масло, разтопено на водна баня.
Добавяте агавето или меда, опитвате :-) и ако ви харесва на сладост, оформяте както искате, може на топчета, може в силиконови формички, аз ги оформих в една бивша кутия от шоколадови бонбони, сложете в хладилника или камерата за малко да се стегнат. През това време си направете шоколада за заливката. Към разтопеното на водна баня какаово и кокосово масло добавете 2-3 с. л. мед или агаве, добавете какао на прах около 50 г., и пакетче д-р Йоткер, 1 ванилия бурбон пак д-р Йоткер или каквато имате бурбон ванилия, разбъркайте, опитайте на вкус и ако ви е харесало на сладост, полейте с шоколада вашите бонбони от хладилника ( вашият шоколад все още течен, би трябвало да е с консистенцията на боза, не по-рядък, сгъстява се с повечко какао). С тези бонбони може много да се експериментира, тъй като всеки има различен вкус за сладост, за това включете фантазията си и няма да съжалявате. Бонбоните са много, много вкусни. Отгоре може да им сложите и цели ядки, каквото си поискате....
Да ви е сладко!


Няма коментари: