неделя, 18 май 2014 г.


 Линцер сладки с боровинково сладко

Най-после и аз реших да направя тези така хвалени сладки и се оказа, че има защо. Много нежни и вкусни, топящи се в устата, децата много много ги харесаха и повторих и потретих дори :-), с помощта на детските ръчички в къщи.
И сега да споделя рецептата за тези много вкусни сладки:
Взаимствано от http://www.joyofbaking.com/

За тестото:
1 чаша (226 гр.)  меко масло
1/2 чаша (60 гр.)  пудра захар 
1 ч.л. ванилова захар бурбон
1/4 ч.л. сол
2 чаши (260 гр.)  брашно

Приготвятене: В купа разбийте маслото и захарта. Добавете ваниловата есенция. На части добавете брашното и солта и замесете меко тесто. Оформете на топка, опаковайте в домакинско фолио и приберете в хладилника за около час, за да се стегне тестото. Застелете подходяща тава с хартия за печене и загрейте фурната на 180С. Набрашнете повърхността върху която ще оформите бисквитите и разточете тестото до 5-6 мм. С подходяща форма изрежете бисквитите, като на половината от тях оформяте и дупка в средата. Може да използвате формички с най-различни форми. Подредете в тавата и отново приберете в хладилник за 10 минути. Печете 12-13 минути и охладете напълно преди нанасянето на пълнежа.

За пълнежа:
1/2 чаша сладко по желание, аз използвах сладко от боровинки, без захар и добавки, има едни сладка в големите магазини, те са за диабетици и пише, че нямат добавена захар, а са много добри, следващият път ще снимам бурканчето, за да го покажа, ако някой се интересува.
Да ви е сладко!

Няма коментари: