БРАУНИ С ШОКОЛАД И МАЛИНИ
Продукти:
200 г. натурален шоколад начупен на парчета
100 г. млечен шоколад, начупен на парчета
250 г. масло
400 г. кафява захар
4 яйца
140 г. брашно
50 г. какао
200 г. малини
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете с хартия за печене тава с размери 20/30 см. Сложете в тиган или на водна баня шоколада, маслото и захарта и разтопете, като разбърквате от време на време с дървена лъжица. Свалете от котлона.
Прибавете яйцата към шоколадовата смес едно по едно като разбърквате след всяко. Добавете пресятото брашно и какао, разбъркайте. Добавете половината малини, разбъркайте и пресипете сместа в тавата за печене. Добавете останалите малини отгоре и изпечете за около 30 мин. По принцип сладкиша става леко влажен отвътре, а отгоре хрупкав, но ако го предпочитате по-стегнат и сух, печете още 5-10 мин. Изчакайте го да изстине и нарежете на квадратчета.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар